Üdvözöljük a Bőrönd Outlet webshopban!

Roncato

A Roncato márka egy sikeres családi vállalkozás. Antonio Roncato olasz mesterember, segédeivel az ötvenes években kezdett utazóbőröndöket készíteni. Eleinte fából készítette a bőröndöket és kiegészítőket.
A család hamar rájött, hogy a bőrönd nem egyszerű használati tárgy, hanem a divat egyik szükséges kelléke. A hatvanas évektől a megbízhatóság mellett már a divatos megjelenésre is egyre jobban figyeltek.
1970-ben bőrbevonatú diplomatatáskák készítésével kezdtek foglalkozni, ami újdonságnak számított. A váltás nagy siker volt, a világ minden részéből érkeztek rendelések.

1983-ban a cég új termékek fejlesztésébe fogott: Olaszországban először alumínium bőröndök gyártását kezdték meg. Egyidejűleg országos televíziós hirdetési kampányt indítottak az új termékek népszerűsítésére, ekkor vált a Roncato név országosan ismertté, mint az utazási cikkek piacának fő innovatív szereplője.

1983-ban a cég több ipari szabadalom tulajdonosaként megkezdte polipropilén bőröndök gyártását is. Világszabadalomnak számított például az oldalán is gurítható négykerekű SPHERA bőrönd. 1991-ben az éves gyártás elérte az egymillió darabot, 30 országba exportálták gyártmányaikat. Az üzem napjainkban is legnagyobb olaszországi polipropilén bőrönd gyár.

1994-ben megkezdődött a TEENAGER bőröndök gyártása, a korszerű technológiának köszönhetően 30 szín gyártható egyidejűleg. A 2000-től készített SHUTTLE bőröndök gyártását három világszabadalom kifejlesztésével kezdték meg (kerekek, fogó, zárak).

A gyár 2005-től FLEXI márkanéven ismét több újítást vezetett be, elsősorban a bőröndök súlyának csökkentésével.

Az utazási cikkek piacán a 2010-es év meglepetése a Roncato UNO bőröndök megjelenése volt. A termékek könnyedségét és rugalmasságát a gyártás során használt polikarbonát alapanyag biztosítja. A polikarbonát alapanyagból készült bőröndök között az UNO termékcsalád az első, amely nem zipzárral zárható, hanem a nagyobb stabilitást garantáló polipropilén zárakkal, valamint az amerikai vám-és csomagkezelésnél preferált TSA típusú központi számzárral rendelkezik.

2011-ben piacra dobták a legújabb fejlesztések impozáns képviselőjét, a LIGHT bőröndcsaládot. A különleges  technológia révén lehetőség nyílt az anyagvastagság csökkentésére, amely a bőröndök önsúlyának további csökkenéséhez vezetett. A termékek további alapvető sajátossága, hogy a felhasznált nyersanyagok 100%-ban újrahasznosíthatók!

A bőröndök gyártásával párhuzamosan a cég fokozatosan kiterjesztette tevékenységét az utazási cikkek teljes piacára. A legkorszerűbb, igényes vászonbőrönd családok jelentek meg az elmúlt időszakban, évről évre a legújabb divat szerinti modellekkel.

2006-ban ISO9001-es minősítést szereztek termékeikre. A Valigeria Roncato cég, amely ma is a családtagok aktív irányításával működik, jelenleg a világ 52 országába exportálja termékeit.

Magyarországon 1994-ben jelent meg először a Roncato márkanév, jelenleg az ország minden megyéjében kaphatók a Roncato emblémás bőröndök, akta-és laptoptáskák sporttáskák, hátizsákok, utazási cikkek.

A cég termékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazója, a Zolferex Kft 2007 májusában indított először nagyobb méretű reklámkampányt Budapesten: bevásárlóközpontokban, metróállomásokon és más köztereken hirdette a Roncato termékeket. 2008 júniusában a BKV autóbuszain népszerűsítette tovább a Roncato márkanevet.

RONCATO termékeinket IDE kattintva találja.